Het bakken van mijn minicake begon met een dop van een
melkpak. Die dop wilde ik net weggooien in de afvalbak, toen ik bedacht dat de
vorm ervan wel leek op een ovenschaal voor het bakken van quiches. Toen was een
stapje richting een springvorm om cake te bakken gauw gemaakt en samen met een
restantje aan de lucht drogende klei werd er een minicake gebakken ;).
The baking of my miniature cake started with the cap of a
cardboard milk carton. I just wanted to throw it away in the bin, when I
thought that the shape of this lid looked like a oven dish for baking quiches.
From there it was still a little step to a cake pan, for baking a cake and
together with a bit of air drying clay my mini cake was born/baked ;)!
Eerst moest ik een springvorm zien te maken en na een snelle
speurtocht op internet kwam ik bij Tanja, van SugarCharmShop terecht, hier is
de link: https://www.youtube.com/watch?v=VS8_NhzjRGI
First of all I had to make a cake pan and after a quick
search on the internet I came across Tanja, of SugarCharmShop, here is the
link: https://www.youtube.com/watch?v=VS8_NhzjRGI
After the making, while I gave the cake pan a bit color, an
other idea came to me of doing something different than usual, namely baking a
black burnt cake ;D!
Zo zie je niets bijzonders aan de cake, maar….
This way you don’t see anything special at the cake, but….
….als je ‘m uit de vorm haalt, is de onderkant in niet al te
goed conditie J.
….if you take the cake out of the cake pan, the bottomside
is not in a good condition J.
Hier heb ik de zwart aangebrande cakebodem er maar met
stukjes en beetjes afgesneden, zodat ik de goede helft nog wel kon opeten. Het bakken van een minicake is dus niet altijd een makkie, weet ik nu ;)!
Hartelijk dank voor jullie reacties, een heel fijn weekend
en week gewenst!
Here I’ve cut off in bits and pieces the black burnt bottom
of the cake, so I can still eat the better half of the cake. So, baking a
miniature cake is not always a piece of a cake, I know better now ;)!
Thank you for your comments, have a nice week(end)!
Ilona
25 opmerkingen:
¡Qué Bueno! ¿A quién no se le ha quemado un pastel?
La idea muy buena y el resultado después de quitar el quemada genial.Feliz fin de semana:-)
Yo me apunto a tomar un trozo de ese esponjoso bizcocho!!!
Como en la realidad ante un pastel quemado....rascar la parte quemada y listo!!!!!
Besos.
And I believed that baking miniature cakes was always successful....ha ha..
I love your cake and mold. Also thanks for sharing Tanja's link.
Hugs, Drora
La partie brûlée enlevée,hum, le gâteau est parfait, bien doré !
Merci Ilona pour le lien !
Bises. Joce
It certainly looks delicious when displayed, who would ever guess it had had a burnt bottom. Love the little raised dish and lid too. I could definately come to tea and eat a piece of that! Love the battered look of the dish (milk lid) after use, really authentic. Pam in Norway xx
What a delicious looking cake and so beautifully presented!! No one would ever know about the burnt bootom :) It looks so perfect!! Hugs ♥ Vicky ♥
This cake makes me hungry. I like seeing the various steps to get to this gorgeous cake.
Geneviève
yummy, it's perfect
belle journée
bisous
Que fantástica idea! Te ha quedado un molde auténtico y el pastel, tanto quemado como después, listo para comer, se ve delicioso!!
Yes, I love cake!
Your cake and mold are fantastic and so realistic.
Just like right cake that stood for too long in rhe oven. :) Great work!
Hugs
Hallo Ilona,
Wat een geweldig idee! De taart, stand verbrand en niet, ziet er geweldig en zeer realistisch. ik houd van de cake textuur.
Grote knuffel
Giac
Hoi Ilona, Ik zie dat ik heel veel gemist heb de afgelopen tijd. Wat een prachtige miniaturen heb je gemaakt en deze laatste is ook nog erg leuk met die verbrande bodem. Heel herkenbaar, LOL!
How frustrating... even in miniature cake baking can go wrong... *LOL* Thank you for making me smile - while reading this post I was thinking "This is soooooooo Ilona". Your cake looks very yummy although it had to loose its bottom - just perfect for a nice and cozy Kaffeeklatsch!
Hugs
Birgit
Guess what? I bake very rarely. I think you know why. :D
Ilona, even you burnt your cake it looks delicious. You also made a perfect job with the pan. -Have a great week! Hugs, piikko
Oh my goodness, Ilona, you are amazing!!! You "burnt" your mini cake???? This is a marvel of originality!!! LOL!!! It is great to see the materials you use.... every time I throw away a bottle cap I think I should maybe save it for something mini! LOL! I am glad you were able to "save" the better half of your cake... it looks Delicious!
I tuoi dolci sono incredibili!
You really did bake that cake! I love how it turned out, I think a few slices for me.. and one for good measure ;P
Leuk Ilona die mini springvorm met cake.
Groetjes Xandra
Lol Your post had me laughing what a fantastic cake. I love how you displayed the burned cake and pan and you were still able to make this cake look perfect :)). Fantastic work.
Hugs Maria
Bellissima la torta, ne gradirei una fetta anche io!!!
I love real cakes and miniature cakes. I love cakes which look dellicious, especcially yours :-)
Great job! Het is geweldig. Het eerste idee geeft geboorte aan tweede. En ga zo maar door. Zoals de sneeuwbal!
Hugs
Tatiana
Pas ondekt jouw laatste posts. Wat een goede idee met deze cake,verbrand of niet verbrand!!! So fun!!!
Een reactie posten