my e-mailaddress





zaterdag 5 maart 2016

Een makkie..? / A piece of cake..?


Het bakken van mijn minicake begon met een dop van een melkpak. Die dop wilde ik net weggooien in de afvalbak, toen ik bedacht dat de vorm ervan wel leek op een ovenschaal voor het bakken van quiches. Toen was een stapje richting een springvorm om cake te bakken gauw gemaakt en samen met een restantje aan de lucht drogende klei werd er een minicake gebakken ;).

The baking of my miniature cake started with the cap of a cardboard milk carton. I just wanted to throw it away in the bin, when I thought that the shape of this lid looked like a oven dish for baking quiches. From there it was still a little step to a cake pan, for baking a cake and together with a bit of air drying clay my mini cake was born/baked ;)!


Eerst moest ik een springvorm zien te maken en na een snelle speurtocht op internet kwam ik bij Tanja, van SugarCharmShop terecht, hier is de link: https://www.youtube.com/watch?v=VS8_NhzjRGI
 Terwijl ik, na het maken, de springvorm een kleurtje gaf, ontstond bij mij het idee om iets anders dan anders te doen, namelijk het bakken van een zwart aangebrande cake ;D!

First of all I had to make a cake pan and after a quick search on the internet I came across Tanja, of SugarCharmShop, here is the link: https://www.youtube.com/watch?v=VS8_NhzjRGI
After the making, while I gave the cake pan a bit color, an other idea came to me of doing something different than usual, namely baking a black burnt cake ;D!


Zo zie je niets bijzonders aan de cake, maar….
This way you don’t see anything special at the cake, but….


….als je ‘m uit de vorm haalt, is de onderkant in niet al te goed conditie J. 
….if you take the cake out of the cake pan, the bottomside is not in a good condition J.




Hier heb ik de zwart aangebrande cakebodem er maar met stukjes en beetjes afgesneden, zodat ik de goede helft nog wel kon opeten. Het bakken van een minicake is dus niet altijd een makkie, weet ik nu ;)!
Hartelijk dank voor jullie reacties, een heel fijn weekend en week gewenst!

Here I’ve cut off in bits and pieces the black burnt bottom of the cake, so I can still eat the better half of the cake. So, baking a miniature cake is not always a piece of a cake, I know better now ;)!
Thank you for your comments, have a nice week(end)!


Ilona

25 opmerkingen:

Isabel Ruiz zei

¡Qué Bueno! ¿A quién no se le ha quemado un pastel?

Contrastes-Rosa Mª zei

La idea muy buena y el resultado después de quitar el quemada genial.Feliz fin de semana:-)

PILAR6373 zei

Yo me apunto a tomar un trozo de ese esponjoso bizcocho!!!
Como en la realidad ante un pastel quemado....rascar la parte quemada y listo!!!!!
Besos.

Drora's minimundo zei

And I believed that baking miniature cakes was always successful....ha ha..
I love your cake and mold. Also thanks for sharing Tanja's link.
Hugs, Drora

rosethe-minima zei

La partie brûlée enlevée,hum, le gâteau est parfait, bien doré !
Merci Ilona pour le lien !
Bises. Joce

Winkel's Crazy Ideas zei

It certainly looks delicious when displayed, who would ever guess it had had a burnt bottom. Love the little raised dish and lid too. I could definately come to tea and eat a piece of that! Love the battered look of the dish (milk lid) after use, really authentic. Pam in Norway xx

Lovejoy Bears zei

What a delicious looking cake and so beautifully presented!! No one would ever know about the burnt bootom :) It looks so perfect!! Hugs ♥ Vicky ♥

miniacollection zei

This cake makes me hungry. I like seeing the various steps to get to this gorgeous cake.
Geneviève

claude zei

yummy, it's perfect
belle journée
bisous

Isabel zei

Que fantástica idea! Te ha quedado un molde auténtico y el pastel, tanto quemado como después, listo para comer, se ve delicioso!!

Fabiola zei

Yes, I love cake!
Your cake and mold are fantastic and so realistic.

The Old Maid zei

Just like right cake that stood for too long in rhe oven. :) Great work!

Hugs

Giac zei

Hallo Ilona,
Wat een geweldig idee! De taart, stand verbrand en niet, ziet er geweldig en zeer realistisch. ik houd van de cake textuur.
Grote knuffel
Giac

Josje zei

Hoi Ilona, Ik zie dat ik heel veel gemist heb de afgelopen tijd. Wat een prachtige miniaturen heb je gemaakt en deze laatste is ook nog erg leuk met die verbrande bodem. Heel herkenbaar, LOL!

BiWuBär zei

How frustrating... even in miniature cake baking can go wrong... *LOL* Thank you for making me smile - while reading this post I was thinking "This is soooooooo Ilona". Your cake looks very yummy although it had to loose its bottom - just perfect for a nice and cozy Kaffeeklatsch!

Hugs
Birgit

Piikko zei

Guess what? I bake very rarely. I think you know why. :D
Ilona, even you burnt your cake it looks delicious. You also made a perfect job with the pan. -Have a great week! Hugs, piikko

Daydreamer zei

Oh my goodness, Ilona, you are amazing!!! You "burnt" your mini cake???? This is a marvel of originality!!! LOL!!! It is great to see the materials you use.... every time I throw away a bottle cap I think I should maybe save it for something mini! LOL! I am glad you were able to "save" the better half of your cake... it looks Delicious!

Milena zei

I tuoi dolci sono incredibili!

Unknown zei

You really did bake that cake! I love how it turned out, I think a few slices for me.. and one for good measure ;P

Xandra Dekker zei

Leuk Ilona die mini springvorm met cake.

Groetjes Xandra

Maria Ireland zei

Lol Your post had me laughing what a fantastic cake. I love how you displayed the burned cake and pan and you were still able to make this cake look perfect :)). Fantastic work.
Hugs Maria

MelyGiunta zei

Bellissima la torta, ne gradirei una fetta anche io!!!

17-17 zei

I love real cakes and miniature cakes. I love cakes which look dellicious, especcially yours :-)

Tatiana zei

Great job! Het is geweldig. Het eerste idee geeft geboorte aan tweede. En ga zo maar door. Zoals de sneeuwbal!
Hugs
Tatiana

Nono zei

Pas ondekt jouw laatste posts. Wat een goede idee met deze cake,verbrand of niet verbrand!!! So fun!!!