De bouw van mijn miniatuur boerderij gaat veel trager dan ik
van tevoren gedacht had, dat heeft te maken met het feit dat ik geen exacte
maten tot mijn beschikking heb van de échte boerderij. Nu ziet het ernaar uit
dat de boerderij behoorlijk groot gaat worden (ondanks dat ik in de schaal 1:12
bouw) en dat zou betekenen dat ik het nergens kwijt kan in mijn huis. Om die
reden heb ik besloten om de boerderij in stukken/kamers/segmenten te bouwen,
zodat ik het uit het stof én in een kast kan opbergen.
Dus dit is de reden waarom ik nog steeds niets kan laten
zien, dus dat de bouw een beetje “in de soep is gelopen”, het bouwproces heeft vertraging
opgelopen.
The build of my miniature farm is progressing more slowly
than I thought in advance, this has also to do with the fact that I don’t
posess the exact measurements of the real life farm. Now it seems that the farm
will be quite large in surface (although I build in the 1:12 scale) and that
means that I can store it nowhere in my house. For that reason I decided to
build the farm into parts/rooms/segments, so I can store it in a cabinet, out
of the dust.
So, this the reason why I still can’t show you anything is
that the building process is a bit delayed. In Dutch we have a nice saying for
this sort of things, that is (literally translated): it walked into the
soup/it’s delayed.
Nu ik bij de varkens- en koeienstal ben aangekomen, moesten
er om de juiste maten te vinden dieren ‘gepast’ worden en dat viel nog niet mee…..want
het vee loopt hier al buiten, vanwege de vroege lente ;). Krijg jij maar eens
een koe naar binnen, die net dansend van vreugde na de winter de wei in mocht, dàt
lukt je echt niet ;).
Now that I have arrived at the stables for the pigs and cows,
animals had to be "fitted" for finding the right sizes and that was
not easy ... because here, in The Netherlands, the cattle is already outdoors
because of very early spring ;). Try to get inside a cow inside, who has just left the stable, dancing of pure joy into the meadow after winter, well, I'm pretty sure that you really won't succeed ;).
Koe is gemaakt door Patricia Cabrera / Cow is made by
Patricia Cabrera
Maar mijn mini Opa is een oude en ervaren boer en wist er eentje
te vangen in de wei, kijk, hij heeft haar zo gek gekregen om mee naar binnen te
komen, om de koestal te bekijken en mij de juiste maten te geven.
But my mini Grandpa is an old and experienced farmer and
managed to catch one in the meadow. Look here, he got her calm enough to come in, to
look around in the cowstable and for getting me the right sizes.
Nu we het toch over koeien en soep hebben: ik laat jullie gelijk
iets anders zien: een miniatuur runderschenkel voor het maken van soep. Eigenlijk
was het een stukje oud koud porselein (soort klei van maïzena en lijm), waarin
ik de vorm van een schenkel zag, tja, en samen met een kraal gemaakt van been krijg
je dit malle idee.
Ja, je beland zo snel op een zijspoor als je er lol in hebt om miniaturen te maken ;O.
Speaking about cows and soup, I’ll show you something else: a
miniature shenk, for making soup. Actually it was a old blob/piece of cold
porcelain (sort of clay made of cornstarch and glue), wherein I saw the shape
of a shenk, and yes, and together with the bead made of bone you’ll get this
silly idea.
Yes, you got easily sidetracked when you having fun in making miniatures ;O.
Hier zie je dat Oma met een vork het gekookte vlees van het
schenkelbot afgehaald, het vlees gaat terug in de soep, maar het bot is een
traktatie voor de hond…
Here Grandma removed with a fork the beef from the bone, the
beef will go back into the soup, but the bone is a treat for the dog…
Mijn echte Oma maakte altijd een flinke pan soep voor de
zondag zo dat iedereen die zondags op visite kwam ook kon blijven eten. Vlees
genoeg op een boerderij, en samen met verse groenten uit de moestuin, maakte ze
er een heerlijke groentesoep van.
Bedankt voor jullie reacties, ik wens jullie een hele fijne
week!
My real life Grandma always cooked a big pot of soup for Sundays,
so that everyone who came along for a visit could stay for lunch. There’s
always meat enough on a farm, and together with fresh vegetables from the garden,
she always cooked a delicious vegetables soup.
Thank you for your kind comments, have a nice week!
Ilona